Podpiramo prihodnost: Poletna šola FRI za nove priložnosti

Podpiramo prihodnost: Poletna šola FRI za nove priložnosti

08. 07. 2024

V Kolektorju poznamo pomen zgodnjega in kakovostnega učenja računalništva, zato smo z veseljem  podprli 17. Poletno šolo FRI, ki jo organizira Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Tako je tudi z našo podporo 110 učencev in dijakov, ki želijo napredovati v računalniških veščinah, teden dni preživelo na Poletni šoli FRI, kjer so se spoznali z osnovami programiranja, robotiko, internetom stvari, 3D modeliranjem in virtualno resničnostjo.

Pridružite se nam tudi vi! Foto: FRI

Pridružite se nam tudi vi! Foto: FRI

Namen Poletne šole je mlade navdušiti nad računalništvom in jim na zanimiv ter zabaven način podati vsebine, ki jim žal niso dostopne v običajnem šolskem kurikulumu. Na sedmih delavnicah različnih težavnostnih stopenj so pedagogi, raziskovalci in študenti otrokom pomagali razviti talente z delom na praktičnih projektih.

Osnovnošolci so se spoznali z osnovnimi koncepti računalnikov in programiranja s pomočjo igre Turing Tumble, ki s pomočjo gibljivih delčkov in kroglic simulira računalniška vezja, ter stopili v svet robotike s programiranjem avtonomnih LEGO robotov. V izobraževalni različici priljubljene igre Minecraft so se spoznali z osnovnimi programerskimi ukazi in skupaj zgradili virtualno mesto. Z izdelavo vremenske postaje in upravljanjem enostavnih semaforjev so se starejši osnovnošolci srečali tudi z internetom stvari.

Dijaki pa so imeli priložnost izdelati svoje videoigre in jih odigrati z očali za navidezno resničnost, z odprtokodnim orodjem Blender bodo oblikovali 3D modele, ki so uporabni v animaciji in igrah, spoznali pa so tudi enega najbolj razširjenih programskih jezikov – python.

Želimo si da bodo otroci znanje, ki so ga pridobili v tej šoli še naprej razvijali in nadgrajevali ter se nekoč pridružili naši ekipi!

Vse dijake in študente pa vabimo, da se nam pridružite že zdaj! Obiščite našo spletno stran za mlade in zgrabite priložnost! 

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice