Podprli slovensko ekipo pri letošnjem razvojnem projektu Formula Student

Podprli slovensko ekipo pri letošnjem razvojnem projektu Formula Student

20. 06. 2024

Formula Student je najbolj uveljavljeno evropsko tekmovanje v izobraževalnem inženirstvu, pri katerem vsako leto sodeluje več kot 100 univerz s celega sveta. Cilj tekmovanja, ki ga podpirajo industrija in inženirji, je razviti in spodbuditi podjetne in inovativne mlade za kariero v inženirstvu. Je referenca za inženirske izkušnje iz resničnega sveta, ki združuje praktične inženirske izkušnje z mehkimi veščinami, vključno s poslovnim načrtovanjem in vodenjem projektov.

Podprli slovensko ekipo pri letošnjem razvojnem projektu Formula Student

Superior Engineering je slovenska ekipa, ki letos šteje okoli 50 mladih, aktivnih, ambicioznih študentov različnih fakultet. Med njimi so večinoma strojniki, elektrotehniki, informatiki, fiziki, pa tudi pravniki, ekonomisti in drugi. Vsi sodelujejo z istim ciljem: s pridobljenim fakultetnim znanjem in pod okriljem sponzorjev ustvariti kompleksen ter celovit izdelek, formulo, po vzoru Formule 1, s katerim se preizkusijo na dirkalni stezi in svoje dosežke primerjajo z ostalimi evropskimi fakultetami na tekmovanju Formula Student.

Kolektor že vrsto let podpira mlado, zagnano ekipo in ji pomaga pri izdelavi komponent za formulo. Kot je povedal Nejc Peček, vodja ekipe, je Kolektor za novo vozilo izdelal komponente za pogonski sklop in več kosov za podvozje. »Sodelujemo tudi na področju 3D tiska. Lani je bilo to jeklo, letos aluminij, saj smo želeli na ta način znižati maso vozila. Sodelovanje poteka tako, da mi dizajniramo komponente, naredimo CAD modele, potem pa vse to pošljemo Kolektorjevim strokovnjakom, da sprogramirajo in naredijo vse obdelave do končnega izdelka, ki ga vgradimo v dirkalnik.«


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice